Titulinis » Naujienos » Dainius Zubrus kietai kovėsi su varžovais,o jo klubas NHL Stenlio taurės varžybų Vakarų konferencijos finale išsiveržė į priekį (VIDEO)

Dainius Zubrus kietai kovėsi su varžovais,o jo klubas NHL Stenlio taurės varžybų Vakarų konferencijos finale išsiveržė į priekį (VIDEO)

2016-05-20
BNS informacija
Trečiosiose Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) Stenlio taurės varžybų Vakarų konferencijos finalo rungtynėse San Chosė „Sharks“ klubas su Dainiumi Zubrumi ketvirtadienį namuose, stebint 17,5 tūkst. žiūrovų, 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) nugalėjo Sent Luiso „Blues“ ledo ritulininkus ir persvėrė serijos iki keturių pergalių rezultatą – 2-1.
 
Pirmąjį susitikimą svečiuose „Sharks“ komanda pralaimėjo 1:2 (1:1, 0:1, 0:0), o antrajame šventė pergalę 4:0 (1:0, 1:0, 2:0).
 
Ketvirtadienio dvikovoje lietuvis per beveik 12 žaidimo minučių (11:49) kartą netaikliai metė į varžovų vartus, blokavo šeimininkų metimą ir išvengė baudos minučių. Pagal atliktus jėgos veiksmus (6), lietuvis komandoje buvo vienas geriausių.
 
Per šešis mačus atkrintamosiose varžybose puolėjas iš Lietuvos aikštelėje praleido 1 valandą ir 13 minučių (72 min. 56 sek.), per kurias įmušė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo 3 varžovų metimus ir išvengė baudos minučių.
 
38-erių metų puolėjas D. Zubrus reguliariajame sezone per 50 mačų savo ekipai pelnė 3 įvarčius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 20 baudos minučių.
 
Du įvarčius nugalėtojams pelnė Tomas Hertlas (15:53 ir 46:09), vieną – Joonas Donskoi'us, o susitikimo didvyriu tapo „Sharks“ klubo vartų sargas Martinas Jonesas, atrėmęs visus 22 svečių metimus ir antrą kartą iš eilės, trečią sykį šio sezono atkrintamosiose varžybose bei penkioliktą karjeroje nepraleidęs įvarčio į ginamus vartus.
 
„Blues“ komandos vartininkas Brianas Elliotas atrėmė 11-a šeimininkų metimų iš 14-os ir 47-ą minutę buvo pakeistas, o per likusį laiką Jake'as Allenas atrėmė dar du varžovų smūgius.
 
Ketvirtosios serijos rungtynės šeštadienį vėl bus žaidžiamos San Chosė, kur „Sharks“ komanda šio sezono atkrintamosiose varžybose iškovojo jau šešias pergales iš eilės.