Titulinis » Naujienos » D. Kulevičius: pamatėme, kad be treniruočių nenugalėsime nė vienos komandos

D. Kulevičius: pamatėme, kad be treniruočių nenugalėsime nė vienos komandos

2018-09-19
Elektrėnų „Energijos“ informacija
Jau ketvirtadienį Elektrėnų ledo arenoje startuos naujasis Lietuvos ledo ritulio čempionatas, kurio pirmose rungtynėse susikaus praėjusio sezono finalininkai - Elektrėnų „Energija“ ir „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai.
 
Net 24 Lietuvos čempionų titulus savo sąskaitoje turinti „Energija“ artėjančiame sezone sužais vos 18 reguliariojo sezono rungtynių, kai tuo tarp praėjusiais metais vien Baltarusijos aukščiausioje lygoje jų sužaidė 52, o Lietuvos čempionate - dar 25.
 
Iki keturių komandų sumažėjęs Lietuvos čempionatas bei dėl įvairių priežasčių pasitraukimas iš Baltarusijos pirmenybių lėmė, kad šiame sezone Elektrėnų klubo sirgaliai nebus išlepinti ledo ritulio rungtynėmis, todėl kiekvienas susitikimas bus itin svarbus, o Elektrėnų miesto žmonių palaikymas „Energijai“ įgaus dar didesnę reikšmę.
 
Vienas iš seniausiai „Energijos“ gretose rungtyniaujančių ledo ritulininkų Dovydas Kulevičius prieš sezono pradžią kalbėjo apie buvusį draugišką susitikimą su Vilniaus „Hockey Punks“, sumažėjusį rungtynių skaičių bei komandos kapitoną.
 
„Mūsų sportinė forma nėra gera, nes pradėjome treniruotis tik rugsėjo pradžioje ir dar reikia įdėti daug pastangų, kad būtume geriausioje formoje. Šiais metais viskas yra kitaip, nei tai buvo anksčiau - mažai treniruočių, mažai rungtynių, todėl kad įgauti geresnę sportinę formą reikia papildomai padirbėti“, - sakė D.Kulevičius.
 
Prieš savaitę vykusiose draugiškose rungtynėse „Energija“ ir „Hockey Punks“ per pagrindinį rungtynių laiką sužaidė lygiosiomis 1:1, tačiau po baudinių serijos pergalę 2:1 šventė vilniečiai.
 
„Draugiškos rungtynės parodė, kad be treniruočių taip paprastai nenugalėsime nei vienos komandos. Taip pat labai svarbus ir susikaupimas. Nors rungtynės buvo draugiškos, tačiau vis tiek turi atsiduoti 100 procentų, nes kitaip nieko nebus“, - sakė D.Kulevičius.
 
Draugiškame mače „Energijos“ laikinojo kapitono pareigas ėjo vienuoliktąjį sezoną „Energijos“ gretose skaičiuosiantis 30-metis Deividas Kazlauskas, o dėl tolimesnių pareigų bus nuspręsta dar iki pirmųjų sezono rungtynių.
 
„Dėl kapitono nuspręsime šiandien vakare arba rytoj prieš rungtynes“, - sakė D.Kulevičius. „Draugiškame mače kapitonu buvo D.Kazlauskas, tačiau rungtynių metu matėsi, kad vyrukas jaudinosi su jam paskirta atsakomybe (juokiasi, - aut. pastaba).
 
„Energiją“ šiame sezone papildė „Kaunas Hockey“ klube žaiduę 25-erių Konstantinas Isajevas ir 30-metis Dmitrijus Beliakovas bei „Baltijoje“ praėjusį sezoną žaidę 22-ejų metų vartininkas Maksimas Ponomarenko bei 28-erių metų puolėjas Pavelas Fominyhas. Nors su naujaisiais komandos draugais „Energijos“ senbuviams dar neteko turėti treniruočių, tačiau jau ketvirtadienį jie turėtų iščiuožti su raudonai-balta apranga ir padėti Lietuvos čempionams siekti dar vienos nugalėtojų taurės.
 
Aukščiausios prabos Lietuvos čempionato apdovanojimais „Energija džiaugėsi 1986, 1990-99, 2001, 2003-09, 2012, 2013, 2016, 2017 ir 2018 metais.
 
Rungtynių pradžia - 20:00 val. Moksleiviams, studentams ir senjorams bilietas į rungtynes kainuos 2 eurus, tuo tarpu kitiems - 4 eurus. Vaikai iki 10 metų į rungtynes gali patekti nemokamai.