Titulinis » Naujienos » Buvęs „Energijos“ kapitonas A.Bendžius keliasi į Olandiją

Buvęs „Energijos“ kapitonas A.Bendžius keliasi į Olandiją

2017-06-16
sportas.lt informacija
  Praėjusį sezoną Elektrėnų „Energijos“ kapitono pareigas ėjęs ir vienu rezultatyviausiu Lietuvos čempionato bei Baltarusijos aukščiausiosios lygos puolėju buvęs 24-erių metų Aivaras Bendžius kitą sezoną pradės Olandijoje, Nijmegeno „Devils“ komandoje.
 
Kaip skelbia oficialus klubo puslapis internete, aukštas ir stiprus puolėjas iš Lietuvos yra jaunas, tačiau jau didelę patirtį sukaupęs žaidėjas bei turintis sėkmingą tarptautinę karjerą.
 
A.Bendžius su trumpomis pertraukomis nuo 2009-2010 metų sezono gynė savo gimto miesto „Energijos“ komandos garbę.
 
Puolėjas 2012-2013 metų sezoną pradėjo Suomijoje, tačiau vėliau vis tiek sugrįžo į Elektrėnų ekipą, o 2015-2016 metų sezoną užbaigė Slovėnijoje.
 
„Aš rungtyniavau Suomijoje ir Slovėnijoje ir man ten labai patiko. Aš daug žinau apie Olandiją, mano tėtis čia keletą metų gyveno. Man tikrai patinka ši šalis ir aš mėgstu keliauti“, - oficialiam klubo puslapiui teigė A.Bendžius.
 
Nijmegeno ekipa laukia iš A.Bendžiaus įvarčių ir gero žaidimo, o tą demonstruoti pasiryžęs ir A.Bendžius.
 
„Tikiuosi turėti gerą sezoną tiek asmeniškai, tiek su komanda. Kaip puolėjas, aš turiu gerą metimą ir gerą ledo ritulio jausmą. Daugiausiai žaidžiu kairiąjame krašte, tačiay galiu rungtyniauti ir centre“, - save apibūdino A.Bendžius.
 
Kaip skelbia klubo tinklapis, A.Bendžius ne tik gali įmušti įvarčius ir atlikti rezultatyvius perdavimus, tačiau yra viršūnėje ir pagal baudos minutes.
 
„Na, taip, tai dalis mano ledo ritulio. Jeigu reikia, aš galiu susimušti“, - apie karštą būdą ant ledo sakė A.Bendžius.
 
Praėjusį sezoną „Devils“ ekipa jungtiniame Olandijos ir Belgijos lygos čempionate grupės varžybų etape iškovojo vos 7 taškus ir užėmę paskutinę vietą grupėje nepateko į atkrintamąsias varžybas.
 
Praėjusį sezoną šiame čempionate rungtyniavo ir kitas lietuvis Danielius Nomanovas, kurio atstovaujama Eindhoveno „Kemphanen“ iškopė iki ketvirtfinalio, tačiau ten 0:2 pralaimėjo Liežo „Bulldogs komandai.