Titulinis » Naujienos » Beveik visą mačą varžovus besivijusi "Hockey Punks" triumfavo Klaipėdoje

Beveik visą mačą varžovus besivijusi "Hockey Punks" triumfavo Klaipėdoje

2020-11-14
hockey.lt informacija
 Klaipėdoje sužaistos dar vienerios Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynės.
 
„Energija Hockey – HC Klaipėda“ beveik visas rungtynes turėjo persvarą, bet lemiamu momentu savo patirtį pademonstravusi „Hockey Punks“ komanda iškovojo pergalę 6:5. Tai buvo jau penktoji sostinės atstovų pergalė iš tiek pat galimų, po kurios jie kyla į pirmąją turnyrinės lentelės poziciją.
 
„Energija Hockey – HC Klaipėda“ svečius iš Vilniaus jau per pirmąsias penkias minutes pribloškė dviem įvarčiais. Pasižymėjo Artūras Sapožnikovas (01:22, rez. perd. Ilja Kuznecovas) ir Anatolijus Sedura (04:25, rez. perd. Timuras Muginovas).
 
Savąjį atsaką „pankai“ surengė kėliniui jau įpusėjus, kai žaidžiant mažumoje pasižymėjo Povilas Verenis (13:44, rez. perd. Lukas Jonuška, Aivaras Bendžius). Tiesa, kėlinio pabaigoje ir vėl geriau sužaidė jungtinės komandos atstovai įvarčiu sugrąžindami sau solidesnį pranašumą. Į vartus tiksliai atakavo Nojus Jonas Kudzevičius (19:07, rez. perd. Denisas Kuzminovas, T. Muginovas).
 
Antrajame kėlinyje „Hockey Punks“ gerokai aktyviau atakavo oponentus ir po kelių minučių pelnė įvartį. Vartininką Maksimą Ponomarenko nuginklavo Martynas Miliūnas (23:43, rez. perd. Martynas Šlikas, Kasparas Falkas).
 
Nepaisant dažnesnių svečių atakų, jungtinei komandai antrajame kėlinyje pavyko pelnyti dar du įvarčius, tačiau vos jiems pasižymėjus, savo atsaką turėdavo ir vilniečiai. Į Dominyko Škadausko (32:42, rez. perd. Ilja Michalevičius, N. J. Kudzevičius) įvartį atsakė Aivaras Bendžius (33:32, rez. perd. Povilas Verenis, Dominykas Jurjevas), o po Ilja Michalevičiaus (37:24, rez. perd. Ugnius Šimbelis) tikslios atakos savo įvartį pelnė ir Dominykas Jurjevas (38:38, rez. perd. A. Bendžius, P. Verenis).
 
Lemiamame kėlinyje „pankų“ spaudimas dar labiau didėjo, bet kovojant dėl pergalės jiems teko gerokai pavargti. P. Vereniui (46:49, rez. perd. A. Bendžius) išlyginus rezultatą, „Hockey Punks“ nariams įsivežti į priekį pavyko iki mačo pabaigos likus kiek daugiau nei 7 minutėms, kai šaltakraujiškumą pademonstravo Martynas Šlikas (52:39, rez. perd. Šarūnas Kuliešius).
 
Per likusį mačo laiką vilniečiams taip ir nepavyko padidinti savo persvaros, tačiau be įvarčio liko ir šeimininkai, tad „Hockey Punks“ iškovojo sunkią pergalę.