Titulinis » Naujienos » Baltijos lygos antrąją dieną - "Kaunas Hockey" testas prieš favoritus (VIDEO)

Baltijos lygos antrąją dieną - "Kaunas Hockey" testas prieš favoritus (VIDEO)

2020-11-28
hockey.lt informacija
Šį savaitgalį Estijoje ir Lietuvoje tęsiasi Baltijos ledo ritulio lygos grupių etapo kovos. Po pirmosios rungtynių dienos Lietuvos atstovų, „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ situacija skiriasi kardinaliai – kol kauniečius viltis nuo iškritimo išgelbėti galėtų tik pergalė prieš grupės favoritus, vilniečiai jau šiandien net neužlipę ant ledo gali nuskinti kelialapį į finalinio ketverto kovas.
 
Skirtingos rungtynės
 
 
Estijos Tartu mieste kovas Baltijos lygoje pradėjusi „Kaunas Hockey“ komanda Sandžio Ozolinščio vardo grupės etapo pasirodymą pradėjo skaudžiu pralaimėjimu šeimininkams. „Valk 494“ ledo ritulininkai džiaugėsi užtikrinta pergale 10:4.
 
Tokia nesėkmė gerokai apsunkino kauniečių viltis patekti į finalinį ketvertą: dabar jiems reiktų ne tik šiandien nugalėti grupės favoritę „HK Mogo“, bet ir laukti palankaus rezultato sekmadienį.
 
Kur kas kitokios nuotaikos „Hockey Punks“ stovykloje: vakar Vilniaus „Pramogų“ arenoje jie Dariaus Kasparaičio vardo grupėje po atkaklios kovos 3:2 palaužė „Everest“ klubą iš Estijos.
 
Pergalė prieš tiesioginius varžovus leidžia „pankams“ jaustis užtikrintai ir jau šiandien jie gali užsitikrinti vietą finaliniame ketverte – tam jiems reikia kolegų iš Latvijos, „Liepaja“ klubo pergalės prieš „Everest“ ledo ritulininkus.
 
 
Koją pakišo jaudulys
 
Nesėkmę patyrusios „Kaunas Hockey“ komandos atstovams rungtynių startas nieko blogo nežadėjo – būtent jie aktyviau puolė oponentus, bet vėliau praleisti įvarčiai vaizdą ant ledo pakeitė kardinaliai ir rungtynėse situacijos kontrolę tvirtai perėmė „Valk 494“ komanda.
 
„Rungtynes pradėjome labai gerai – pirmas šešias minutes spaudėme oponentus jų zonoje ir kūrėme atakas. Visgi, jaudulys ir aplinkybės pakišo koją – pirmus tris įvarčius praleidome po rikošetų nuo savo žaidėjų. Po tos akimirkos mažiau patirties turintys žaidėjai pradėjo bijoti suklysti, tai išbalansavo mūsų žaidimą, gavome baudos minučių, o varžovai yra gerokai labiau patyrę ir tai išnaudojo pelnydami dar keturis įvarčius daugumoje“, - apie rungtynes kalbėjo „Kaunas Hockey“ treneris Petras Nausėda.
 
Nepaisant patirto pralaimėjimo P. Nausėdos teigimu, priekaištų komandai nėra – svarbiausia, jog šiose rungtynėse pasisemta daug patirties.
 
„Žaidėjams priekaištų neturiu – visi dirbo, ant ledo atidavė visą save. Jei vienas penketas ar koks žaidėjas padarė individualią klaidą, kitą kartą išeidami ant ledo jie stengėsi ją ištaisyti, kovojo vienas už kitus ir žaidėme iki galo. Iš šių rungtynių gavome daug ir svarbu, jog iš jų išėjome geresni nei į jas atėjome.“
 
Kalbėdamas apie šios dienos rungtynes „Kaunas Hockey“ treneris neslėpė, jog šiandien laukia itin galingas varžovas, kuris neabejotinai bus rungtynių favoritu.
 
„Šiandien žaidžiame prieš favoritus – prieš vieną aukščiausio meistriškumo komandą Baltijos regione. Šiandien per susirinkimą komandai tą ir stengiausi akcentuoti, kad nebūtų įtampos – svarbiausia žaisti savo žaidimą. Kovosime prieš galimą komandą ir tai didžiulė patirtis, o to mes ir siekėme. Tikiuosi, kad jaudulys jau praeityje – jį sumažinome kiek galėjome ir savo žaidime galėsime parodyti viską ką mokame.“
 
Varžovai – su įspūdingu patirties bagažu bei ryškiu Latvijos talentu
 
Šiandien ant ledo pasirodys vienintelė Lietuvos komanda – „Kaunas Hockey“. Kauno atstovai užbaigs grupių etapo kovas su „HK Mogo“ ledo ritulininkais, kurie yra šios grupės favoritai.
 
Pamatyti kodėl būtent latviai yra šio etapo favoritai nėra sunku – užtenka žvilgtelti į Tartu atvykusių Latvijos klubo žaidėjų sąrašą. „HK Mogo“ žaidėjai bendrai yra sukaupę beveik tūkstančio rungtynių Kontinentinėje lygoje (KHL) patirtį, o Robas Schrempas ir Oskaras Bartulis ne vieną sezoną žaidė ir NHL lygoje.
 
Ne vienas Latvijos atstovų narys praėjo ir Latvijos jaunimo rinktinių pakopas, o kone pusė iš jų vienu ar kitu karjeros momentu išbandė savo jėgas ir Rygos „Dinamo“ gretose, tuo tarpu Renaras Krastenbergas stipriausios Latvijos komandos garbę gynė dar šį sezoną. Visgi, „HK Mogo“ savo gretose turi ir ledo ritulininką, kuriam Latvijoje piešiama itin šviesi ateitis – komandos vartus gina 19-metis Artūras Šilovas, kuris dar pernai buvo pašauktas NHL naujokų biržoje.
 
„Kaunas Hockey“ komandai šiandien teks išbandyti tai, kaip veikia jų gynyba su mūsų šalyje retai matomu puolimo modeliu. „HK Mogo“ atakuodami labai dažnai į atakas įtraukia savo gynėjus, kurie turi itin galingą metimą iš toli. Šį sezoną trys pagrindiniai latvių gynėjai Karlis Čukste, O. Bartulis ir Renaras Demiteris rezultatyvumu niekuo nenusileidžia komandos puolėjams ir kartu jau pelnė 15 įvarčių.
 
Pagrindinę sudėtį į Baltijos lygą atsivežę „HK Mogo“ atstovai neslepia, jog jų tikslas naujo turnyro nugalėtojų trofėjus, o „Kaunas Hockey“ komandai šiandien bus puiki proga pasitikrinti, ką jie gali pastatyti prieš gerokai aukštesnio meistriškumo komandą.
 
Šios dienos Baltijos lygos tvarkaraštis:
 
16:00 val. Dariaus Kasparaičio grupė: „Everest“ – „Liepaja“
18:00 val. Sandžio Ozolinščio grupė: „Kaunas Hockey“ – „HK MOGO“
 
„Kaunas Hockey“ rungtynių tiesioginė transliacija - Sport1 kanalu arba internete: sport.postimees.ee portale.
 
„HC Everest“ – „Liepaja“