Titulinis » Naujienos » “Baltijos iššūkio taurės“ turnyro rėmėju tapo CROWNS iš Švedijos

“Baltijos iššūkio taurės“ turnyro rėmėju tapo CROWNS iš Švedijos

2017-08-08
hockey.lt informacija
 CROWNS tapo oficialiu Baltijos iššūkio taurės turnyro rėmėju. Baltijos iššūkio taurė – tai pirmasis istorijoje Baltijos šalių ledo ritulio turnyras, kuriame kartu žaidžia trys Baltijos šalys.
 
Pradedant artėjančiu sezonu, „CROWNS Baltijos iššūkio taurės“ turnyras bus surengtas tris kartus, kiekvienoje Baltijos valstybėje atskirai. Turnyruose varžysis Lietuvos ir Estijos nacionalinės komandos, Latvijos čempionato klubų rinktinė ir ketvirta komanda, kurią kviesis turnyro organizatorius savo nuožiūra.
 
Naujasis rėmėjas iš Švedijos su turnyro organizatoriais pasirašė bendradarbiavimo trijų metų sutartį iki 2020-ųjų.
 
„CROWNS Baltijos iššūkio taurės“ turnyras startuos Taline rugpjūčio 25 – 27 dienomis, „Tondiraba“ arenoje. Pirmajame turnyre Estijoje ketvirtąja komanda bus Hammarby“ IF klubas, kuris žaidžia trečiajame pagal pajėgumą Švedijos divizione.
 
Antrasis turnyras, pirmą kartą Lietuvoje, bus surengtas lapkričio 10-12 dienomis Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Trečiasis turnyras įvyks 2018-ųjų vasario 16-18 Latvijoje.
 
„CROWNS yra Švedijos bendraminčių organizacija, vienijanti ledo ritulio žmones, kurie daugiau nei 40 metų vienais ar kitais būdais yra aukščiausiame Švedijos ledo ritulio lygyje. CROWNS myli ledo ritulį ir nori padėti vystyti sporto šaką visose šalyse  visais įmanomais būdais. CROWNS turi ambicijų ateityje turėti klubą Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL). CROWNS komanda namų rungtynes žais Taline, tačiau klubą bus galima pamatyti ir kitose šalyse, jei tai bus naudinga ledo rituliui ir CROWNS partneriams. CROWNS tikisi bendradarbiavimo visose Baltijos šalyse vystant ledo ritulį ir ypač Estijoje. Taip tikimės padaryti postūmį sporto šakos vystymuisi tiek ledo ritulio, gerbėjų, tiek ir marketingo atžvilgiu. Taip pat tikimės nutiesti tiltus it vystyti bendradarbiavimą tarp Skandinavijos ir Baltijos šalių tiek ledo ritulyje, tiek kitose srityse. CROWNS laukia trys įdomūs metai kartu su partneriais iš Baltijos šalių“,- sakė Nilsas Andersonas, CROWNS prezidentas.
 
Labai džiaugiuosi, kad prasidėjo nauja CROWNS Baltijos iššūkio taurės“ turnyro era. Turnyras, kuris buvo organizuotas pernai Taline, išaugo į regionines varžybas, kurios suteiks naujų atspalvių Baltijos ledo ritulio scenai. Partnerystė su CROWNS suteikia galimybę dar labiau tobulinti varžybas ir didinti konkurenciją. CROWNS Baltijos iššūkio taurės“ turnyras Estijos rinktinei suteikia naujas galimybes siekiant aukštų rezultatų pasaulio čempionatuose ir sudarant galimybe rinktinei tinkamai pasiruošti svarbiausioms varžyboms“,- apie turnyro naudą sakė Estijos ledo ritulio prezidentas Rauno Parras.
 
CROWNS Baltijos iššūkio taurės“ turnyras yra stiprus postūmis didinti trijų Baltijos šalių ledo ritulio bendradarbiavimą. Žaidėjams, ypatingai jauniems, tai puikus šansas tobulinti įgūdžius ir ruoštis kitiems turnyrams, tokiems kaip pasaulio čempionatai. Puiku, kad ketvirtoji šalis yra Švedija – valstybė, kurioje ledo ritulys aukščiausio lygio ir turinti puikių žaidėjų. Tai reiškia, jog turnyro svarba bus dar didesnė. Latvijos komandai bus didžiulė garbė varžytis su artimiausiais kaimynais ir aš įsitikinęs, kad turnyruose pamatysime aukšto lygio ledo ritulį“,- sakė Latvijos ledo ritulio federacijos prezidentas Aigars Kalvitis.
 
„Tai nauja ledo ritulio vystymo Baltijos šalyse era. Nuoširdžiai tikiuosi, kad „CROWNS Baltijos iššūkio taurės“ turnyras parodys mūsų bendrą potencialą marketingo ir rinkos prasme. Šiuo metu norėčiau palinkėti visoms dalyvaujančioms komandoms puikaus turnyro ir teigiamų akimirkų sezone. Rėmėjams ir partneriams linkiu įdomių rezultatų ir įspūdingų kovų. Mums didelė garbė dirbti su dirbti su profesionalais iš Estijos ir Latvijos ledo ritulio federacijų“,- sakė asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Petras Nausėda.