Titulinis » Naujienos » Azijos lygoje taip ir nedebiutavęs D.Bogdziulis keliasi į Lenkiją

Azijos lygoje taip ir nedebiutavęs D.Bogdziulis keliasi į Lenkiją

2016-08-19
sportas.lt informacija, V.Dranginio nuotr.
 Dar šių metų gegužės pabaigoje buvo pranešta, kad 22-ejų metų Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės puolėjas Danielius Bogdziulis pasirašė kontraktą su stipriausioje Azijos lygoje žaidžiančiu Rusijos klubu Južno-Sachalinsko „HK Sakhalin“.
 
Lietuvis buvo nuvykęs į „HK Sakhalin“ stovyklą ir ruošėsi naujam sezonui, bet kilus nesutarimams dėl kontrakto sąlygų, paliko komandą taip ir nesužaidęs nė vienų rungtynių.
 
Trečiadienį pranešta, kad D.Bogdziulis atyvko į Katovicų „KH GKS“ komandos peržiūrą. Ši ekipa ruošiasi debiutui elitinėje Lenkijos lygoje.
 
„Rusijoje apgavo su pinigais. Pasirašytame kontrakte buvo nurodyta viena suma, o jie norėjo mokėti triskart mažiau, todėl ir palikau Rusiją. Lenkiją pasirinkau, nes šioje šalyje aukštas ledo ritulio lygis. Jau atvykau į Katovicų komandos peržiūrą, kol kas viskas klostosi gerai“, - Sportas.lt kalbėjo D.Bogdziulis.
 
Praėjusį sezoną lietuvis praleido antroje pagal pajėgumą Norvegijos lygoje. Oslo „Hasle/Loren“ komandos gretose D.Bogdziulis per 34 rungtynes įmušė 16 įvarčių ir atliko 31 rezultatyvų perdavimą.
 
D.Bogdziulis praėjusiame sezone Lietuvos rinktinei atstovavo tiek olimpinėje atrankoje, tiek pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyre. Per 8 rungtynes jis įmušė 2 įvarčius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.