Titulinis » Naujienos » Atkrintamąsias varžybas „Energija“ pradėjo užtikrinta pergale prieš „Geležinį Vilką“ (VIDEO)

Atkrintamąsias varžybas „Energija“ pradėjo užtikrinta pergale prieš „Geležinį Vilką“ (VIDEO)

2019-03-05
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotrauka
Daugkartinė Lietuvos ledo ritulio pirmenybių čempionė Elektrėnų „Energija“ sėkmingai pradėjo savo titulo gynybą bei laimėjo pirmąsias šio sezono pusfinalio rungtynes.
 
Antradienį startavusioje serijoje tarp „Energijos“ ir „Geležinio Vilko“ mažiau patyrusiems vilniečiams daug šansų elektrėniškiai nepaliko, namuose varžovus įveikdama rezultatu 7:3.
 
Kaip ir buvo galima tikėtis, rungtynes aktyviau pradėjo elektrėniškiai, tačiau pirmą rimtą progą žiūrovai išvydo būtent prie šeimininkų vartų. „Geležinio Vilko“ ekipos narys po sėkmingo ritulio atšokimo atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau netikėtos progos jam išnaudoti nepavyko.
 
Pirmoji kiekybinę persvarą rungtynėse įgijo svečių ekipa, bet dvi minutės turint vieno žaidėjo pranašumą jiems nenusisekė: patys „vilkai“ progų nekūrė, o „Energija“ atsakė net dvejomis pavojingomis atakomis. Visgi, iš pradžių Deividas Kazlauskas nesugebėjo išlaikyti balanso iščiuožęs vienas prieš vartininką ir varžovai pavojų neutralizavo, o vėliau Andriui Židkovui pritrūko tikslumo.
 
Galiausiai pirmajam kėliniui artėjant prie pabaigos Titas Milašius užklupo vartininką netikėtu smūgiu iš toli ir išvedė „Energiją“ į priekį (13:52, rez. perd. Donatas Vitte, Mikhailas Evstigneevas). Nespėjusi atsitokėti po pirmojo varžovų smūgio, „Geležinio Vilko“ komanda netruko atsidurti dar nemalonesnėje situacijoje. Prabėgus vos daugiau nei minutei po pirmojo tikslaus smūgio Deividas Kazlauskas padvigubino savo ekipos persvarą (14:55, rez. perd. Justinas Vėželis, M. Evstigneevas).
 
Pirmasis rungtynių trečdalis baigėsi dar vienu „Energijos“ įvarčiu, nepaisant to, jog iš pradžių fantastišką progą sušvelninti skirtumą turėjo vienas prieš vartininką atsidūręs Deividas Četvertakas, o kėlinį „Geležinis Vilkas“ užbaigė turėdami kiekybinę persvarą. Įvartis krito būtent žaidžiant keturi prieš penkis, o suklaidinęs vartininką mažumoje pasižymėjo Donatas Vitte (18:56).
 
Antrajame kėlinyje „Energija“ kontroliavo žaidimą, o jų persvarą dar labiau padidino iš aštraus kampo tiksliai iššovęs Karolis Kubilius (27:01, rez. perd. Konstantinas Isaevas, Mauras Baltrukonis). Ilgai laukti penktojo įvarčio taip pat nereikėjo: pirmąją varžovų nuobaudą įvarčiu pavertė greitą dublį pasiekęs K. Kubilius (K. Isaevas, A. Židkovas).
 
Įpusėjus rungtynėms „Energija“ pakeitė vartininką: vietoj mačą pradėjusio Maksimo Ponomarenko ant ledo žengė Elvinas Karla, kuriam jau netrukus teko traukti ritulį iš savo vartų. Visgi, jo kaltinti dėl praleisto įvarčio tikrai negalima: žaidžiant mažumoje į greitą ataką pabėgęs Justas Fedorovičius nepaliko vartininkui jokių šansų pasiųsdamas ritulį į viršutinį vartų kampą (30:18).
 
Kiek ramiau žaisti pradėjusi „Energija“  netrukus leido varžovams surengti dar vieną pavojingą greitą išpuolį, o šį kartą atakos smaigalyje atsidūręs Dominykas Bisturys  taip pat neklydo ir pelnė antrąjį savo komandos įvartį (33:47, rez. perd. D. Četvertakas, Edvinas Boroška). Visgi, sugrąžinti intrigos į šį mačą rungtynių favoritai leisti nesiruošė: Elektrėnų ekipoje keturių įvarčių pranašumą atstatė Mikhailas Evstigneevas (35:45, rez. perd. D. Kazlauskas, Rokas Arbačiauskas).
 
Paskutinis kėlinys buvo tik formalumas, bet abi ekipos neatsisakė galimybių pabandyti padidinti savo įvarčių kraitį. Arti tikslo buvo „Energijos“ gynėjas Aurimas Gaidauskas, bet jo galingas tolimas metimas sudrebinęs vartų virpstą į vartus nepateko. Nepaisant to, įvartis į „vilkų“ vartus krito ir trečiajame kėlinyje, iš arti pasižymėjus D. Kazlauskui (55:14, rez. perd. M. Evstigneevas).
 
Mačo pabaigoje savo trečiąjį įvartį pelnė ir „Geležinio Vilko“ komanda, metimu iš toli pasižymėjus Kajui Černiauskui (58:09, rez. perd. E. Boroška, D. Bisturys).
 
Priminsime, kad kitas šios serijos rungtynes ekipos sužais kovo 7-ąją 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje. Tuo tarpu kitos pusfinalio serijos poros mačas tarp „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“, taip pat šioje arenoje, bus sužaistas jau trečiadienį, 20:15 val. Po pirmojo susitikimo Kaune serijoje iki trijų pergalių 1:0 pirmauja „pankai“.
 
Rungtynių santrauka: