Titulinis » Naujienos » Apmaudžios „Fenikso“ klaidos „Taurui“ padovanojo pirmąją sezono pergalę (fotogalerija)

Apmaudžios „Fenikso“ klaidos „Taurui“ padovanojo pirmąją sezono pergalę (fotogalerija)

2019-01-17
LRML informacija
Sausio 16-osios vakarą sužaistos rungtynės tarp dviejų Vilniaus komandų – „Fenikso“ ir „Tauro“. Didžiąją rungtynių laiko dalį pranašumą turėjusiam „Feniksui“ pergalė iš rankų išsprūdo trečiajame kėlinyje. „Feniksas“ nusileido „Taurui“ rezultatu 2:4 (2:1, 0:0, 0:3).
 
Rungtynes „Fenikso“ komanda pradėjo optimistiškai: žaidžiant daugumoje, 4-ąją susitikimo minutę individualų įvartį pelnė Aleksej Nepogodin (1:0), o 8-ąją minutę „Tauro“ vartus pasiekė Pauliaus Čegio mestas ritulys (2:0). Perdavimą atliko Agnius Marcinkevičius. „Tauras“ tuščiu kraičiu neliko – po Manto Milašausko perdavimo 15-ąją minutę įvartį pelnė Vytautas Plečkaitis (2:1).
 
„Tauro“ komandos kvėpavimas į nugarą „Feniksui“ neleido atsipalaiduoti, tačiau vietoj įvarčių antrojo kėlinio metu žaidėjai ėmė rinktis baudos minutes.
 
Trečiajame kėlinyje „Feniksui“ sparnus prikirpo jų pačių apmaudžios klaidos. Vienam iš žaidėjų prie savo vartų „pametus“ ritulį, padėtimi pasinaudojo šalia buvęs „Tauro“ žaidėjas Marius Jurpalis: jis pasiuntė ritulį į „Fenikso“ vartus (2:2). Įkvėpti išlyginamojo įvarčio „Tauro“ ledo ritulininkai tapo priekabesni ir priešininkus persekiojo kaip šešėliai, tuo tarpu „Fenikso“ žaidėjai prarado koncentraciją. „Fenikso“ priešvartyje vykusio mūšio metu Tado Ūselio lazda nukreipė ritulį į savo vartus. Įvartis įrašytas į „Tauro“ žaidėjo Vaidoto Misiūno sąskaitą (2:3). Baigiantis rungtynėms per minutės pertraukėlę „Feniksas“ apsisprendė žaisti va bank – su šešiais aikštės žaidėjais. „Tauras“ apsigynė nuo varžovų šturmo ir perėję į puolimą užtvirtino savo pergalę ketvirtuoju įvarčiu: į tuščius „Fenikso“ vartus įskriejo Artūro Jermakovo sviestas ritulys (2:4).