Titulinis » Naujienos » Apdovanoti geriausi Lietuvos čempionato atkrintamųjų varžybų žaidėjai

Apdovanoti geriausi Lietuvos čempionato atkrintamųjų varžybų žaidėjai

2019-03-24
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotrauka
 Po finalinės Lietuvos ledo ritulio čempionato sirenos apdovanojimų sulaukė geriausi šio sezono atkrintamųjų varžybų žaidėjai.
 
Geriausiu atkrintamųjų varžybų vartininku pripažintas stabilų žaidimą tiek pusfinalio serijoje, tiek ir finale demonstravęs „Energijos“ vartininkas Maksimas Ponomarenko. Vartininkas iš Rusijos savo komandos vartus gynė visuose šešiuose atkrintamųjų varžybų mačuose. Tuo tarpu geriausio puolėjo prizas įteiktas jo komandos draugui Andriui Židkovui, kuris per šešis atkrintamųjų varžybų mačus pelnė šešis įvarčius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.
 
Geriausio gynėjo titulas atiteko „Hockey Punks“ legionieriui Sergejui Markovskiui. Legionierius iš Baltarusijos finalo serijoje per du mačus pelnė du įvarčius į „Energijos“ vartus, o pusfinalyje su „Kaunas Hockey“ pasižymėjo rezultatyviu perdavimu.
 
Naudingiausio visų atkrintamųjų varžybų žaidėjo prizas atiteko „Energijos“ gynėjui Rolandui Aliukoniui. Paskutinėse finalo rungtynėse tris rezultatyvius perdavimus atlikęs gynėjas prisidėjo ne tik prie puikių Elektrėnų klubo rezultatų gynyboje, bet ir iš viso per šešis atkrintamųjų varžybų mačus surinko 3 įvarčius ir 4 rezultatyvius perdavimus.