Titulinis » Naujienos » Antrojo LRML čempionato rato starte - triuškinantys rezultatai

Antrojo LRML čempionato rato starte - triuškinantys rezultatai

2016-01-26
LRML informacija
 Ledo ritulio mėgėjų lygoje prasidėjo antrasis ratas, sausio 22 dieną startavęs Vilniuje, kur sostinės " Feniksas" priėmė svečius iš Kauno- "Monstrų" ledo ritulio komandą. Priminsiu, kad pirmąjį susitikimą rezultatu  17:1 laimėjo kauniečiai, kovojantys dėl pirmosios B grupės vietos. "Monstrų" patekimas į čempionato "playoff'us" klausimų nebekelia,skirtingai nei jų varžovui, lygos debiutantui  "Feniksui", kuriam dar reikės bandyti iškovoti  "sunkų" kelialapį į sekantį čempionato etapą. Kad vilniečiai gali tai padaryti įrodė pirmąjame rate netikėtai nugalėdami  lygos senbuvius "Meteorą".
 
Kaip ir pirmose varžybose  Kaune, taip ir Vilniuje žiūrovai intrigos nesulaukė. Tačiau kaip ir pirmose rungtynėse galėjo pasimėgauti įvarčių lietumi, kurių net dvylika į vilniečių vartus atseikėjo svečiai. Jie jau pirmąjame kėlinyje išsprendė rungtynių baigtį, kai net šešis kartus nuginklavo vilniečių vartininką Vylių Blauzdavičių. Du kartus pasižymėjo Elanas Vasiliauskas , po kartą ritulį į vartus pasiuntė Marius Kubilius, Artūras Pranskevičius, Nikolay Nogtev ir Elvinas Kotvickis.
 
Antrasis kėlinys nuo pirmojo skyrėsi mažai, nebent paminėtume,  kad jame kauniečiams pagaliau pavyko išnaudoti „daugumą" ir nubausti „Feniksą" už pražangas. Tai padarė Simas Bakus, kauniečiams antrą kartą  kėlinyje įmušus įvartį. Iš viso „Monstrai" per kėlinį jų pelnė penkis , be minėtojo  dar pasižymėjo Dainius Vainiušis, antrąjį savo įvartį rungtynėse pelnęs Elvinas Kotvickis, Sergejus Kiršys ir Michailas Starkovas.
 
Komandoms iščiuožiant ant ledo trečiajam kėliniui, tablo degė skaičiai 0:11. Net patys drąsiausi vilniečių fanai sėkmingos rungtynių baigties nebesitikėjo. Šis „statistinis" kėlinys tokiu „statistiniu" ir tapo, jame tebuvo pelnytas t ik vienas įvartis, kuris ir vėl krito į „Fenikso" vartus. Antrą kartą pasižymėjo Dainius Vainiušis.
 
Galutinis rungtynių rezultatas 0:12 ( 0:6; 0:5; 0:1 ) Kauno „Monstrų" naudai.
 
A grupėje, sekmadienį, sausio 24 dieną susitiko dvi grupės autsaiderės, paskutiniojoje vietoje esanti „Tauro" ir priešpaskutiniojoje vietoje kol kas esanti „Vilkų" komandos.
 
Sėkmingai susiklosčius situacijai „Vilkai" turi visas galimybes pabandyti aplenkti savo artimiausius oponentus- „Ober- Haus" komandą ir grįžti į kovą dėl patekimo į  „play'off" . Pirmąjį žingsnį jie padarė šiose rungtynėse, kuriose kaip ir tikėtasi, be vargo įveikė „Taurą" rezultatu  15:2.
 
Rungtynėse be intrigos žiūrovams beliko įvarčių ir kovos momentų reginys. Džiugina, kad „Tauras" bent trečiąjame kėlinyje apgynė savo garbę ir net du kartus privertė  budrumą praradusius „Vilkus" traukti ritulį iš savųjų vartų tinklo. „Tauro" gretose pasižymėjo Ramūnas Daugiala ir Mantas Milašauskas. „Vilku" komandoje net šešis įvarčius įmušė nesulaikomai prie priešininkų vartų siautęs Andrejus Fryzel, du įvarčius pelnė Anatolijus Jermakovas,  Andrejus Jakuševas ir Artemijus Fryzel, po vieną-  Gintaras Kim-Taisan, Nikolajus Sazonovas ir Pavelas Nogtevas.
 
Rungtynių  rezultatas 2:15 ( 0:7; 0:5; 2:3 ) „Vilkų" komandos naudai.