Titulinis » Naujienos » Antroji turnyro diena: galimybės pasitaisyti ir į kovą kylantys „tamsieji arkliukai“ (apžvalga)

Antroji turnyro diena: galimybės pasitaisyti ir į kovą kylantys „tamsieji arkliukai“ (apžvalga)

2018-11-09
hockey.lt informacija
Penktadienį tęsiasi „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras, o antrąją rungtynių dieną bus sužaisti dar du susitikimai. Į pirmąsias savo kovas pirmenybėse stos Rumunijos ir Baltarusijos ekipos, kurios susitiks su vakar nesėkmes patyrusiomis Estijos bei Japonijos rinktinėmis.
 
Ko verta Rumunijos rinktinė?
 
Pirmoje penktadienio akistatoje į kovą stos dvi kitame pasaulio čempionate akis į akį susitiksiančios ekipos – Estija ir Rumunija. Rumunams tai bus pirmoji turnyro dvikova, o estai vakar po nesėkmingo paskutinio kėlinio 1:4 nusileido Latvijos klubų rinktinei.
 
Abi šios rinktinės dar balandį Kaune varžėsi pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione. Tuomet prieš turnyrą autsaiderėmis laikytos rinktinės nustebino ne vieną, o geriau sekėsi estams, kurie tiek laimėjo tarpusavio akistatą, tiek ir užėmė aukštesnę poziciją turnyrinėje lentelėje. Visgi, rumunus jiems pavyko įveikti vos vieno įvarčio persvara (1:0) ir tai buvo atkakliausias šių komandų tarpusavio mūšis per pastaruosius penkis metus, o per šį laikotarpį šių rinktinių kovose dominavo estai.
 
Įdomumo į šią akistatą prideda ir tai, jog abi rinktinės atsivežė geriausius savo ledo ritulininkus, tad į mačą susirinkę žiūrovai galės pamatyti kitų metų balandį laukiančio pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono mūšio įžangą.
 
Ar Baltarusijos atstovai gali kautis dėl aukščiausių vietų?
 
Vėliausiai į Lietuvą atvykusi Baltarusijos rinktinė penktadienį pradės savo kovą „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre. Jų kelyje laukia pratęsimą mače su Lietuva išplėšusi, bet be pergalės likusi Japonijos nacionalinė rinktinė.
 
Kol pagrindinė Baltarusijos rinktinė kaunasi turnyre gimtinėje, turnyrui Vilniuje baltarusiai atsiuntė iš Žlobino „Metallurg“ žaidėjų sudarytą rinktinę. Šis klubas stipriausioje Baltarusijos lygoje žengia septintas. Susižaidimo prasme jiems Vilniuje negalės prilygti joks varžovas, o atvykusių žaidėjų talentą galėsime įvertinti jau turnyro metu.
 
Norėdami dar turėti vilčių pakovoti dėl aukščiausių vietų „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre japonai privalo šiandieninius varžovus įveikti per pagrindinį laiką. Pergalės po pratęsimo ar baudinių atveju Japonijos rinktinė jau po dviejų dienų beveik atsisveikins su galimybėmis kautis dėl aukščiausių grupės pozicijų, o pralaimėjusi ji nebepakiltų iš paskutinės pozicijos A grupėje.
 
Priminsime, kad tik šiandien galioja specialus pasiūlymas, kurio metu vaikai iki 18 metų į rungtynes bus įleidžiami nemokamai, o visiems kitiems dienos bilietas kainuos vos 5 eurus.
 
Turnyro tvarkaraštis:
Savaitės diena
Data
Laikas
Grupė
Rungtynės
Penktadienis
Lapkričio   9
15:30
B
Estija – Rumunija
Penktadienis
Lapkričio   9
19:00
A
Baltarusija – Japonija
Šeštadienis
Lapkričio   10
15:30
B
Rumunija – Latvija
Šeštadienis
Lapkričio   10
19:00
A
Lietuva – Baltarusija
Sekmadienis
Lapkričio   11
12:00
 
Rungtynės dėl 5-os vietos
Sekmadienis
Lapkričio   11
15:30
 
Rungtynės dėl 3-ios vietos
Sekmadienis
Lapkričio   11
19:00
 
Rungtynės dėl 1-os vietos (finalas)