Titulinis » Naujienos » Antroji pasaulio čempionato diena: į ką atkreipti dėmesį? (TRANSLIACIJOS LIVE)

Antroji pasaulio čempionato diena: į ką atkreipti dėmesį? (TRANSLIACIJOS LIVE)

2018-04-23
hockey.lt informacija
 Ledo ritulio kupina savaitė Kaune tęsiasi. Jau šiandien „Žalgirio“ arenoje įvyks dar trys susitikimai, kuriuose žadama ne ką mažesnė intriga, o mačus stebėti pasirinkę žiūrovai ir vėl galės mėgautis aukščiausio lygio ledo rituliu. Jūsų dėmesiui – antrosios čempionato dienos apžvalga.
 
Dienos rungtynės
 
12:30 Ukraina – Estija
 
 
 
Pirmąją čempionato dieną didžiausią staigmeną pateikę estai atsipalaiduoti laiko neturės: sužaidę sėkmingą mačą prieš vieną iš grupės favoritų Japoniją, dabar Estijos atstovai stos į kovą prieš dar vieną IB diviziono favoritę – Ukrainą. Ukrainiečiai pirmajame ture susitvarkė su rumunais, o į pirmąją poilsio dieną jie tikisi išsinešti visus 6 galimus taškus. Jei Ukrainai nepavyktų to pasiekti, estai jau po pirmųjų dviejų rungtynių būtų viršiję jiems pateiktus lūkesčius.
 
16:00 Japonija – Kroatija

 
 
 
Pirmenybes japonai pradėjo tikrai ne taip, kaip tikėjosi jų gerbėjai. Atjaunintą rinktinę atsivežusi Japonija jau pirmose rungtynėse buvo priversta praprasti pirmąjį tašką. Nors galiausiai jiems pavyko laimėti per pratęsimą, po pirmųjų rungtynių negatyvo šios rinktinės gretose daugiau nei pozityvių dalykų. Antrose savo rungtynėse japonų laukia dar vienas testas, po kurio bus galima atsakyti, ar vakarykštė diena tebuvo nelaimingas atsitiktinumas.
 
Tuo tarpu kroatai pirmąjį mačą pralaimėję prieš lietuvius, po mačo pernelyg neliūdėjo. Ši ekipa neslepia, jog jiems svarbiausios bus dvikovos su estais bei rumunais, o bet kuris iškovotas taškas prieš tris grupės favorites jiems būtų puikus pasirodymas prieš du laukiančius mūšius su apatinėje grupės dalyje rikiuojamas rinktines.
 
19:30 Lietuva – Rumunija
 
Tiesiogiai: LRT kultūros kanalu
Kaip ir buvo galima tikėtis: lietuviai pirmenybes pradėjo pergale, o rumunai nesėkme. Visgi, vien tik rezultatas neatspindi tikrojo mačo vaizdo. Lietuvos rinktinei teko gerokai pavargti norint įveikti kroatus, o rumunai rungtynėse su Ukraina taip pat neatrodė, kaip gerokai už juos silpnesnė rinktinė.
 
Prieš pirmadienio dvikovą daugiausiai klausimų kelia rumunų sudėties problemos: netekusi keturių natūralizacijos procesą pažeidusių ukrainiečių, Rumunijos ekipa liko vos su 16 aikštės žaidėjų. Kautis trimis penketais su gilų žaidėjų pasirinkimą turinčia ir visus juos išnaudojančia Lietuva, žaidžiant antrą dieną iš eilės, bus rimtas iššūkis į IB divizioną šiemet sugrįžusiai ekipai.
 
Bilietus, su kuriais turėsite galimybę išvysti visas tris pirmadienio akistatas, galite įsigyti bilietai.lt puslapyje.
 
Į ką verta atkreipti dėmesį antrajame ture?
 
Lietuvos rinktinės pirmąjį puolimo trejetą. Trys Lietuvos rinktinės pirmajame penkete rungtyniavę puolėjai – Dainius Zubrus, Arnoldas Bosas ir Markas Kaleinikovas, buvo vieninteliai iš keturių rinktinės puolimo grandžių, kurie pirmosiose rungtynėse nesukūrė nė vieno įvarčio. Visi šie žaidėjai puikiai žino kaip reikia mušti įvarčius, tad rumunų gynėjų laukia nelengva užduotis bandyti antrą mačą iš eilės palikti šiuos žaidėjus be taškų.
 
Japonijos atsaką į nesėkmingą pirmos dienos žaidimą puolime. 41 metimą per pirmas 60 minučių atlikę japonai pasižymėjo vos kartą, o tokio prasto savo komandos puolimo nesitikėjo nei šios šalies atstovai, nei jų gerbėjai. Nepaisant to, jog šiandien bus vos antra čempionato diena, Japonijos rinktinė jau dabar atsidūrė situacijoje, kai kiekvienas prarastas taškas gali jų pasirodymą Kaune paversti visišku fiasko. Apie nieką kitką, tik auksą galvoję azijiečiai po pirmojo mačo turėtų būti pikti, tačiau ar tai leis jiems pagaliau prapliupti įvarčiais – atsakyti galės tik antroji dienos dvikova.
 
Garsiausius čempionato puolėjus. Pirmoji pirmenybių diena buvo nesėkminga garsiausiems kiekvienos rinktinės puolėjams. Kroatas Borna Renduličius, lietuvis Dainius Zubrus, ukrainietis Andrejus Mikhnovas ir japonas Tanaka Go – visi liko ne tik be įvarčių, tačiau ir be taškų. Tuo tarpu dideles viltis su pirmenybėmis Kaune siejęs Robertas Rooba ant ledo pirmajame mače nepasirodė, o Rumunijos rinktinėje iš pradžių užregistruotas Denisas Zabludovsky dėl pažeistų natūralizacijos taisyklių jau paliko Kauną ir kartu su savo tautiečiais dingo iš rumunų rinktinės žaidėjų sąrašo. Jei šiam puolėjui sužibėti jau nebepavyks, tai kiti penki ledo ritulininkai turi visas galimybes įrodyti, jog jie savo vardą ledo ritulio pasaulyje susikūrė ne veltui.
 
Japonų lyderio paieškas Netekę pernai metų rezultatyviausio žaidėjo Daisuke Obaros, kuris į šį čempionatą negalėjo atvykti dėl traumos, japonai ieško naujo lyderio, kuris galėtų patempti juos į priekį sunkiais momentais. Pirmosiose rungtynėse aikštėje japonai savojo lyderio nesurado, o vokaliniu lyderiu bandęs tapti Ryuichi Kawai, įkvėpti savo komandos draugų pergalei per pagrindinį laiką nesugebėjo. Nauja diena atneš naujų galimybių sužibėti žaidėjams, o japonams belieka viltis, jog šiandien jų rinktinėje atsiras bent vienas ledo ritulininkas, kuris rinktinei padės iškovoti taip reikiamus tris taškus.
 
Pirmą dieną sužibėjusius vartininkus. Pirmąją čempionato dieną du čempionato vartininkai – Sergejus Gaiduchenko ir Mantas Armalis, nepaliko abejingų ir išlaikę savo vartus „sausus“ parodė, kad ne veltui jie per savo karjerą buvo pakviesti į KHL lygą. Tiesa, skirtingai nuo pernai šiose pirmenybėse žaidusio mūsų šalies atstovo, ukrainietis šiemet nebežaidė profesionalaus ledo ritulio, tad toks sėkmingas jo sugrįžimas ant ledo buvo kur kas labiau netikėtas. Jei jam ir toliau pavyks demonstruoti tokį solidų žaidimą, niekas nenustebtų jei po šių pirmenybių ant jo stalo patektų ne vienas pasiūlymas iš jį į klubinį ledo ritulį norinčių sugrąžinti komandų.
 
Estų veteranus. Estijos rinktinės veteranai – Lauri Lahesalu, Andrejus Makrovas ir Aleksandras Petrovas jau nebėra jaunuoliai, o ir jų sezonai nebėra tokie įspūdingi kaip geriausiais jų laikais. L. Lahesalu apskritai jau du metus nebežaidžia jokiame klube, A. Makrovas sugrįžo į gimtinę, o jauniausias šios kompanijos narys A. Petrovas žaidžia žemesnėje Italijos lygoje. Visgi, kai kalba pasisuka apie žaidimą Estijos rinktinėje, prisiminti jų amžių ir žaidimą klubuose darosi sunku: šie trys žaidėjai buvo ryškūs komandos lyderiai, padėję estams atimti taškų iš japonų. Jei veteranams užteks jėgų antrose rungtynėse per tiek pat dienų, nuo jų nukentėti gali ir Ukrainos atstovai.