Titulinis » Naujienos » Antrąją turnyro dieną Lietuvos ledo ritulio rinktinės laukia šeimininkų iššūkis

Antrąją turnyro dieną Lietuvos ledo ritulio rinktinės laukia šeimininkų iššūkis

2021-04-19
hockey.lt informacija
 Lenkijoje tęsiasi tarptautinis „Trijų jūrų taurės“ ledo ritulio turnyras, kuriame dalyvauja ir Lietuvos ledo ritulio rinktinė. Šiandien lietuviai stos į antrąją turnyro akistatą, o ant ledo jų šį kartą lauks šeimininkė Lenkija.
 
Abi komandos šį turnyrą pradėjo skirtingai: lietuviams pirmose rungtynėse nepavyko pasipriešinti latviams, patiriant pralaimėjimą 0:5, o lenkai užtikrintai 6:1 susitvarkė su estais. Abejose rungtynėse pergales šventė favoritai, o Latvijos ir Lenkijos atstovai favoritų statusą bandys pateisinti ir šios dienos rungtynėse.
 
Skirtingai nuo pirmųjų lietuvių varžovų, lenkai šiame turnyre iš kitų išsiskiria savo branda: Lenkijos rinktinė gerokai lenkia likusias komandas pagal savo amžiaus vidurkį. Turnyro šeimininkai taip pat gali pasigirti ir tuo, jog savo gretose turi vos vieną legionierių, o likę rinktinės nariai sezoną praleido gimtinėje, žaisdami aukščiausioje šalies lygoje.
 
Vienintelis Lenkijos rinktinės legionierius ir jauniausias vakarykščių rungtynių žaidėjas  – Pawelas Zygmuntas. Aukštas ir tvirtai sudėtas krašto puolėjas šioje rinktinėje išsiskiria ne tik dėl savo pasirinkto karjeros tęsinio ir jauno amžiaus – 21-ejų metų ledo ritulininkas pirmose rungtynėse pelnė du įvarčius ir buvo vienas iš geriausių savo komandos žaidėjų. Čekijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujantis puolėjas neabejotinai bandys pridaryti problemų ir lietuvių jaunai gynybos linijai.
 
Norint mesti iššūkį turnyro šeimininkams lietuviams privalu vengti nereikalingų nuobaudų. Sekmadienio rungtynėse penkias estų pražangas lenkai pavertė trimis įvarčiais, o daugumoje puikų vienas kito supratimą demonstravę Lenkijos rinktinės atstovai įrodė, jog tai yra vienas iš didžiausių jų ginklų.
 
Kaip ir vakar, taip ir šiose rungtynėse lietuviai susiduria su komanda, kuri turi keturis panašaus pajėgumo penketus ir pavojų oponentų zonoje gali kurti bet kuri ant ledo esanti grandis. Ir vėl daug darbo gali tekti Lietuvos rinktinės vartininkams – pirmose rungtynėse į estų vartus lenkai atliko net 50 metimų.
 
Svarbų vaidmenį šiose rungtynėse gali vaidinti ir nuovargis: dauguma lietuvių anksčiau baigė savo sezonus ir iki rinktinės turėjo ilgesnę pertrauką nei lenkai, kurių sezonas baigėsi balandžio pradžioje. Be to, naudodamiesi proga Lenkijos atstovai turnyrui registravo penkis penketus, tad žaidžiant antrą dieną iš eilės jie turės galimybę ant ledo mesti visiškai šviežią ir pailsėjusį žaidėjų penketuką, taip sukurdami papildomą pranašumą prieš kitas komandas.
 
Papildoma motyvacija lenkams gali tapti ir paskutinių tarpusavio rungtynių baigtis. 2019 metais Lietuvoje žaistose kontrolinėse rungtynėse pirmajame susitikime po pratęsimo 6:5 triumfavo lenkai, bet po dienos savo pranašumą 3:0 jau įrodė Lietuvos rinktinė.
 
Ar pavyks lietuviams pristabdyti „Trijų jūrų taurės“ turnyro šeimininkę ir kaip keisis rinktinės žaidimas po vakar patirto pralaimėjimo pamatysime šiandien 17:30 val. startuosiančiose rungtynėse.
 
Pirmųjų turnyro rungtynių santrauka: