Titulinis » Naujienos » A.Fiščevas įmušė vieną gražiausių sezono įvarčių, o „Energija“ po dramatiškos kovos nugalėjo „Ararat“ ekipą (2 VIDEO)

A.Fiščevas įmušė vieną gražiausių sezono įvarčių, o „Energija“ po dramatiškos kovos nugalėjo „Ararat“ ekipą (2 VIDEO)

2017-01-21
LRK "Energija" informacija
 Per dvi dienas - dvi dramatiškos Elektrėnų „Energijos“ pergalės. Ketvirtadienį po sunkios kovos Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje įveikę Jerevano „Ararat“ ekipą, penktadienį elektrėniečiai po įspūdingų Manto Marcinkevičiaus ir Aimo Fiščevo įvarčių 6:4 (0:0, 3:3, 3:1) antrą kartą palaužė svečius iš Armėnijos.
 
Pirmame kėlinyje abi komandos gerai dirbo gynyboje. Rungtynių pradžioje „Energija“ atakavo kur kas daugiau, tačiau visi jų bandymai pelnyti įvarčius buvo sėkmingai nukenksminti. Kėliniui persiritus į antrą pusę iniciatyvą perėmė „Ararat“ ekipa, kuri pasinaudodama „Energijos“ žaidėjų pražangomis gana ilgam įsitvirtino šeimininkų zonoje. Visgi net ir penki prieš tris puolę svečiai nesugebėjo nuginkluoti „Energijos“ vartininko Elvino Karlos bei kėlinys baigėsi lygiosiomis - 0:0.
 
Antrame kėlinyje „Energijos“ įvarčių sąskaitą atidarė A.Fiščevas (22:30), po kurio tikslaus smūgio šeimininkai dar labiau užsivedė, o per trumpą atkarpą Edgar Protčenko (25:09) ir Lukas Vėželis (27:16) įmušė dar du įvarčius (3:0). Visgi „Ararat“ nepalūžo ir pradėjo greitai mažinti deficitą. Per penkias minutes „Ararat“ pelnė tris įvarčius, o kėlinio pabaigoje švieslentė rodė lygų rezultatą - 3:3.
 
Trečiojo kėlinio pradžioje „Ararat“ pirmą kartą išsiveržė į priekį (4:3), tačiau po mažiau nei dviejų minučių Aivaras Bendžius (43:29) išlygino rezultatą (4:4). Likus žaisti šiek tiek daugiau nei penkias minutes M.Marcinkevičius (55:26) pirmasis suskubo prie nuo vartininko atšokusio ritulio ir vėl išvedė „Energiją“ į priekį - 5:4. Netrukus ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo Vytautas Jagelavičius, tačiau A.Fiščevas aikštės viduryje perėmė ritulį ir vienas pats nuskubėjęs į greitą ataką persimetė ritulį per kojas ir fantastišku smūgiu įmušė šeštą šeimininkų įvartį (6:4).
 
 
Netrukus prasidėjo provokacijos, o „Ararat“ vartininkas už nesportišką elgesį buvo nubaustas baudos minutėmis. Be vieno žaidėjo likę svečiai nieko pavojingo nebesukūrė ir „Energija“ šventė įspūdingą pergalę.
 
„Energija“ ir „Ararat“ komandos tarpusavyje iki šiol yra žaidusios tris kartus: spalio mėnesį komandos pasidalino po pergalę - pirmose rungtynėse svečiuose „Energija“ pralaimėjo rezultatu 3:7, tačiau jau kitose rungtynėse varžovus įveikė rezultatu 5:3, o ketvirtadienį namuose „Energija“ varžovus palaužė rezultatu 6:5.
 
 
 
Elektrėnų klubas per 32 čempionato rungtynes yra iškovojęs 16 pergalių ir su 45 taškais žengia aštuntoje pozicijoje, tuo tarpu „Ararat“ ekipa per 36 susitikimus iškovojo 19 pergalių ir su 56 taškais žengia šeštoje vietoje.
 
Kitos „Energijos“ rungtynės vėl vyks Elektrėnų ledo rūmuose - sekmadienį ir pirmadienį elektėniškiai susikaus su Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktine.
 
„Energija“ 6:4 „Ararat“
1:0 - Aimas Fiščevas (22:30, rez. perd. Aivaras Bendžius ir Vytautas Jagelavičius)
2:0 - Edgar Protčenko (dauguma 2) (25:09, rez. perd. Aivaras Bendžius)
3:0 - Lukas Vėželis (27:15, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius ir Lukas Manomaitis)
3:1 - Jevgenijus Diominas (dauguma) (34:04)
3:2 - Jervandas Bulgurianas (38:32)
3:3 - Artiomas Bazyanas (39:12)
3:4 - Erikas Oganezovas (42:40)
4:4 - Aivaras Bendžius (43:29, rez. perd. Vytautas Jagelavičius)
5:4 - Mantas Marcinkevičius (55:26, rez. perd. Lukas Vėželis ir Laisvydas Kudrevičius)
6:4 - Aimas Fiščevas (57:10).