Titulinis » Naujienos » A.Bosas ir D.Kumeliauskas priversti ieškoti naujo klubo

A.Bosas ir D.Kumeliauskas priversti ieškoti naujo klubo

2017-06-20
sportas.lt informacija
 Neseniai pasibaigęs sezonas buvo paskutinis, kuriame egzistavo Anglijos „Premier“ ledo ritulio lyga. Nuo rudens daugelis buvusių šios lygos klubų persikels į žemesnio lygio – „NIHL“ – pirmenybes.
 
Praėjusiame „Premier“ lygos sezone žaidė keturi lietuviai. Jau anksčiau pranešta, kad Halo „Pirates“ atsisveikino su Ugniumi Čižu, o pirmadienį Šefildo „Steeldogs“ išplatino oficialų pranešimą, jog į komandą nesugrįš nei Arnoldas Bosas, nei Donatas Kumeliauskas.
 
26-erių metų A.Bosas per du sezonus, praleistus „Steeldogs“, tapo tikra Anglijos „Premier“ lygos superžvaigžde. Per dvejus metus jis sužaidė 113 rungtynių, įmušė 93 įvarčius ir atliko 87 rezultatyvius perdavimus.
 
2015-2016 m. sezone A.Bosas buvo išrinktas naudingiausiu „Premier“ lygos žaidėju, pateko į pirmąją geriausių ledo ritulininkų komandą ir tapo daugiausiai įvarčių įmušusiu lygos žaidėju (50).
 
29-erių metų D.Kumeliauskas prie „Steeldogs“ prisijungė 2016 m. vasarą. Per vieną sezoną puolėjas sužaidė 43 rungtynes, įmušė 14 įvarčių bei atliko 21 rezultatyvų perdavimą.
 
Tiek A.Bosas, tiek D.Kumeliauskas – svarbūs Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjai. A.Bosas pasaulio čempionate rinktinės garbę gynė jau ketverius metus iš eilės, o šiemet surinko net 6 rezultatyvumo balus.
 
D.Kumeliauskui šiemet padėti rinktinei sutrukdė trauma, tačiau jis per karjerą Lietuvos vyrų rinktinėje pasaulio čempionatuose jau surinko 29 rezultatyvumo balus.
 
Arnoldas Boso statistika.
 
 
 Donato Kumeliausko statistika.