Titulinis » Naujienos » A.Aleinikovas tapo Baltarusijos čempionu, birželį rengia vartininkų stovyklą

A.Aleinikovas tapo Baltarusijos čempionu, birželį rengia vartininkų stovyklą

2017-04-10
hockey.lt informacija
 Lietuvos rinktinių vartininkų treneris Arūnas Aleinikovas ir toliau geriausias Baltarusijoje. Neseniai pasibaigusiame Baltarusijos čempionate Gardino „Neman“ vartininkų treneris su klubu džiaugėsi dubliu: laimėjo Baltarusijos taurę ir čempionatą.
 
Tai pirmas kartas lietuvio karjeroje. Beje, „Neman“ klubas visas atkrintamųjų varžybų serijas, pradedant ketvirtfinaliu laimėjo sausais rezultatais 4:0.
 
Abu lietuvio auklėtiniai buvo vieni geriausių kaimyninėje šalyje. Maksimas Samankovas reguliarųjį sezoną baigė geriausiu praleistų įvarčių rezultatu reguliariajame sezone – 1,57 per rungtynes. Kitas vartininkas, Vitalijus Trusas buvo geriausias pagal atremtų metimų procentą – 93,9.
 
Per atkrintamąsias varžybas V.Trusas  per 10 dvikovų praleido vidutiniškai tik po  1,01 įvarčio ir atrėmė 96 proc. metimų. M.Samankovas šioje įskaitoje buvo antras – 94,9 proc.
 
V.Trusas jau pakviestas į Baltarusijos rinktinės stovyklą, o klubas užsitikrino teisę ir kitais metais žaisti Čempionų lygoje.
 
A.Aleinikovas netrukus grįš į Lietuvą, kur pasaulio čempionatui jau ruošiasi vyrų rinktinė. Taip pat vartininkų trenerio planuose aplankyti visas šalies ledo ritulio mokyklas ir susipažinti su naujais vartininkais, aplankyti esamus, pažiūrėti kaip jiems sekasi, pabendrauti su vaikų treneriais.
 
Birželį A.Aleinikovas organizuoja tradicinę vartininkų stovyklą, kurioje šiemet dalyvaus visas būrys vartininkų iš Baltarusijos, abu Baltarusijos čempionų klubo vartininkai. Šiemet stovykla bus padalinta į dvi dalis: pirmoji savaitė bus skirta vartininkams iki 15 metų, antroji vyresniems nei 15.