Titulinis » Naujienos » A. Katulis: fanų palaikymas - fantastika

A. Katulis: fanų palaikymas - fantastika

2018-11-10
hockey.lt informacija
Šeštadienį Lietuvos ledo ritulio rinktinė patyrė apmaudų pralaimėjimą, po kurio ji ne tik prarado viltis kovoti dėl „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyro nugalėtojų titulo, tačiau ir rytoj kovos tik dėl penktosios vietos. Po pralaimėjimo nacionalinės rinktinės gynėjas Artūras Katulis neslėpė nusivylimo, tačiau pabrėžė, jog buvo itin malonu sulaukti žiūrovų palaikymo net ir po patirtos nesėkmės.
 
„Sunku kažką ir pasakyti – manau, kad šiandien pritrūko sėkmės. Pralaimėjimas rezultatu 0:1 tikrai skaudus, bet manau, kad nors ir buvo blogų bei gerų niuansų, svarbiausias dalykas buvo mūsų atsidavimas. Tikrai turėjome daug progų, bet deja, kartais taip jau viskas būna. Manau, kad šiandien tiesiog tokia diena, kurioje mūsų metamas ritulys nelindo į vartus.“, - po mačo kalbėjo gynėjas.
 
Dar praėjusiame pasaulio čempionate A. Katulis greta savęs gynybos pozicijose turėjo ne vieną patyrusį ir ne vienerius metus kartu žaidusį kolegą, o dabar jam tenka pergalių siekti su gerokai jaunesniais gynybos grandies žaidėjais, pačiam būnant vyriausiu nacionalinės rinktinės nariu. Kalbėdamas apie komandos jaunimą „Energijos“ atstovas negailėjo šiems pagyrų.
 
„Rinktinėje ir toliau vyksta bendravimas tarp visų žaidėjų. Jaunimas labai gerai įsiliejo į komandą – jie klausia patarimų ir klausosi, ką jiems sakome. Veteranai turi daugiau patirties, bet mūsų jaunimas yra tikrai šaunuoliai – jie sparčiai mokosi ir tobulėja kartu su mumis.“
 
Nesėkmė nustūmė Lietuvos rinktinę į paskutinę poziciją grupėje, bet nepaisant to, mūsų šalies atstovai yra nusiteikę kautis tik dėl pergalės, o tai pabrėžė ir rinktinės senbuvis.
 
„Tai, kad kitos rungtynės nieko nelemia – nieko nebepakeisi, nes toks turnyras, kur vienas pralaimėjimas ir tu nukrenti žemyn. Nemanau, kad mes galvosime dėl kokios vietos mes žaisime, tiesiog išeisime kautis dėl pergalės ir tai bus vienintelė mintis galvoje.“
 
Net ir patyrusi pralaimėjimą Lietuvos rinktinė buvo šiltai išlydėta susirinkusių ledo ritulio gerbėjų, o A. Katulis neslepia, kad toks rinktinės palaikymas mūsų šalies ledo ritulininkams suteikia nuostabius jausmus.
 
„Tai tikrai yra fantastika, dėl to jausmai tik patys geriausi. Tiesą sakant, aš visada sakau: jei iš komandos yra atsidavimas, tai fanai tą mato.“
 
Rungtynes dėl penktosios vietos Lietuvos rinktinė sužais rytoj, 19:00 val.
 
Paskutinės turnyro dienos tvarkaraštis:
 
 
 
Savaitės diena
Data
Laikas
Grupė
Rungtynės
Sekmadienis
Lapkričio   11
12:00
 
Baltarusija – Rumunija (dėl 3-os vietos)
Sekmadienis
Lapkričio   11
15:30
 
Latvija – Japonija (dėl 1-os vietos)
Sekmadienis
Lapkričio   11
19:00
 
Lietuva - Estija (dėl 5-os vietos)