Titulinis » Naujienos » A. Ciprusas: „Į turnyrinę lentelę žiūrime, bet be fanatizmo“

A. Ciprusas: „Į turnyrinę lentelę žiūrime, bet be fanatizmo“

2014-11-13
hockey.lt informacija
 Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Aigaras Ciprusaspakomentavo pastarąsias dvi rungtynes išvykoje su „Dinamo-Raubiči“ komanda (1:4 ir 1:3) ir atsakė į klubo žurnalistų klausimus.
 
– Rungtynės buvo įtemptos. Varžovų jauna bei ambicinga komanda, kuri žaidžia pakankamai agresyviai. Džiaugiuosi, kad mes susitvarkėme ir abu kartus pasiekėme savo. Nors, reikia pažymėti, kad šiose rungtynėse mums sunkiai sekėsi išnaudoti pasitaikiusias progas. Visgi žaidėjų atsidavimui ir komandinei disciplinai priekaištų neturiu.

Kas dėl mūsų rezultatų bendrai, tai pasakysiu taip – komanda skina savo darbo vaisius. Pastangos per treniruotes nenueina veltui. Ir tai yra sąžininga.

– Kokia situacija su traumomis?
– Neramina tik mikrotraumos.

– Pastarosiose rungtynėse rezultatyviai pasirodė V. Mustafaevas. Tai jo individualaus pasiruošimo ar gero ryšio su tinkamai parinktais komandos žaidėjais pasekmė?
– Aš džiaugiuosi už visus žaidėjus ir duok Dieve tokios serijos būtų pas kiekvieną. Matosi, prie ko privedė pasitikėjimas ir, žinoma, partneriai taip pat prisideda savo įnašu. Todėl, atsakant į klausimą, pasakysiu taip – savo vaidmenį atliko abu faktoriai.

– Po šios pergalės komanda priartėjo prie lyderių trejetuko per ištiestą ranką. Pripažinkite, ar dažnai stebite turnyrinę lentelę?
– Pasižiūriu ir aš, manau, ir žaidėjai taip pat. Bet, galiu užtikrinti, kad be fanatizmo. Mūsų tikslas paprastas, žingnis po žingsnio eiti į priekį. Taip, dabar mes pasivijome šį trejetuką, ką gi, bandysime eiti toliau…

– Keturi įvarčiai iš septynių, kuriuos komanda pelnė Minske, priklauso P. Širokovui. Pas jį kažkokios asmeninės sąskaitos su „Dinamo“ komanda?
– Pavelas šaunuolis, stengiasi, dirba, labai padeda ir komandos partneriai. Džiugina, kad žaidėjai rodo stiprų charakteringą žaidimą būtent tada, kai tai būtina – lemiamais ir svarbiais komandai momentais.
 
Antrą kartą „Žalgiris“ vėl rungtyniaus su „Dinamo-Raubiči“ komanda jau lapkričio 15-ą ir 16-ą dienomis, 17-ą val. Elektrėnų ledo rūmuose.